Το καλοκαίρι ήρθε και οι απαιτήσεις της ευαίσθητης περιοχής για τις γυναίκες αυξάνονται. Θάλασσα, πισίνα και άμμος είναι οι 3 κύριοι παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για λοιμώξεις, μυκητιάσεις, ερεθισμούς και κολπίτιδες. Ας δούμε μερικά tips για ένα πιο ήρεμο και ξένοιαστο καλοκαίρι!

  • Αλλάζουμε το βρεγμένο μαγιό

Η υγρασία σε συνδυασμό με την ζέστη αυξάνουν την πιθανότητα μυκητίασης. Η συχνή αλλαγή μαγιό μειώνει μια πιθανή εμφάνιση μυκητίασης.

  • Προσέχουμε που καθόμαστε

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε είναι η άμμος. Για μεγαλύτερη προστασία χρησιμοποιούμε μια στεγνή και καθαρή πετσέτα.

  • Καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής

Το πιο βασικό σημείο: καθαρισμός και περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής. Η σωστή επιλογή προϊόντος – με την συμβουλή του γυναικολόγου – θα μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιου ερεθισμού. Ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση που βρίσκεστε ( π.χ. εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση κτλ. ) επιλέγετε και το κατάλληλο προϊόν για εσάς.

  • Περίοδος και θάλασσα

Κατά τις μέρες περιόδου είστε πιο ευάλωτες σε μικροβιακές λοιμώξεις. Η αποφυγή της θάλασσας για τουλάχιστον τις 2 πρώτες μέρες είναι η καλύτερη επιλογή σας. Όσο για τα tampon δεν συστήνεται η χρήση τους για περισσότερο από 8 ώρες.

  • Εσώρουχα – Ρούχα

Είναι σημαντικό να προτιμάτε βαμβακερά εσώρουχα, που επιτρέπουν το δέρμα να αναπνέει. Επίσης, είναι καλό τα αποφεύγονται τα στενά ρούχα καθώς αυξάνεται ο ιδρώτας.

Είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε εξατομικευμένες επιστημονικές συμβουλές και να επιλέξουμε μαζί το σωστό για εσάς προϊόν.

Συμβουλευτείτε μας!