Το καλοκαίρι μπήκε, οι εξορμήσεις στην θάλασσα ξεκίνησαν  όπως  επίσης και το πιο ανάλαφρο ντύσιμο. Οι τρίχες στο σώμα μας όμως παραμένουν εκεί και  ξαναφυτρώνουν.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως θα δούμε παρακάτω και θα σας δώσουμε την δική μας συμβουλή για την πιο αποτελεσματική για το καλοκαίρι.

  1. Ξυράφι

Ο πιο γνωστός, οικονομικός και γρήγορος τρόπος αποτρίχωσης. Για έκτακτες περιστάσεις είναι η ιδανική λύση. Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, αφού η τρίχα εμφανίζεται σε 2-3 μέρες.

  1. Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή

Η εφαρμογή είναι κάπως επώδυνη. Είναι μικρή και κομψή οπότε μπορείς να την έχεις μαζί σου και στις διακοπές. Αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα και τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 2 εβδομάδες.

  1. Κερί

Από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους. Η διαδικασία είναι λίγο επώδυνη, αλλά αξίζει διότι οι τρίχες εμφανίζονται μετά από 1 μήνα.

  1. Χαλάουα

Ένας οικονομικός τρόπος αποτρίχωσης, καθώς μπορείς να την φτιάξεις και μόνη στο σπίτι. Προκαλεί πόνο αν και συνηθίζεται μετά. Τα αποτελέσματα κι εδώ διαρκούν για 1 μήνα.

  1. Αποτριχωτικές κρέμες

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος αποτρίχωσης. Δεν αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα, αλλά την “καίει”. Οι τρίχες εμφανίζονται μετά από 2 βδομάδες.

  1. Ριζική αποτρίχωση με λέιζερ

Από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αποτρίχωσης. Την πρώτη φορά μπορεί να σας φανεί επώδυνη. Οι τρίχες εμφανίζονται ξανά μετά από 2 μήνες περίπου. Για να μην ξαναδείτε τρίχα θα χρειαστείτε τουλάχιστον 4 συνεδρίες, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας. Η διαδικασία του λέιζερ ξεκινάει το λιγότερο 1 μήνα πριν την έκθεση μας στον ήλιο.

Είδαμε 6 μεθόδους αποτρίχωσης. Η δική μας συμβουλή για το καλοκαίρι είναι η μέθοδος με κερί ή χαλάουα, καθώς διαρκούν για 1 μήνα.

Βέβαια δεν ξεχνάμε μετά από κάθε αποτρίχωση να χρησιμοποιούμε κάποιο ενυδατικό προϊόν, είτε σε κρέμα είτε σε λαδάκι, για τυχόν ερεθισμούς. Όπως επίσης και την αντιηλιακή μας κρέμα σε κάθε μας έκθεση στον ήλιο.